Онлайн - конкурс "3D графіка"
Рівень змагання:
2
Термін проведения:
від 2012-05-20 07:00
до  2012-05-20 12:00
Вікова категорія:
Від 5 до 19

Конкурс триватиме 20 травня 2012 року з 10:00 до 15:00 в онлайн режимі. Учасникам буде запропонована певна тематика, на яку за 5 годин необхідно буде створити тривимірну модель в одному з 3D - редакторів (Blender, 3DS Max та інші).

Участь у конкурсі необхідно підтвердити завчасно - до 19 травня включно. Якщо учасник не підтвердив завчасно участі - він не буде допущений до  змагання. Для підтвердження участі необхідно зареєструватися на порталі www.it-arena.org, перейти на сторінку конкурсу та натиснути кнопку "Підтвердити участь". Покроковий алгоритм знаходиться в розділі Інструкції.

 

Підсумок конкурсу з 3D - графіки
2012-05-20 Автор: Литвиненко Іван

Ось і завершився перший онлайн-конкурс 3D на IT-Арені! 

Людей було не багато, але зате ми отримали якісні роботи. Всі показали свої вміння на цьому конкурсі.  Хоча великої різниці у кого яке місце не має. На мій погляд, важливіші рекомендаціі та отримані навички. В процесі вдалося гарно поспілкуватися з учасниками та обмінятися досвідом.

Отже, ми на старті довгого шляху у світ 3D -  це тільки початок. Сподіваюсь, через деякий час тут будуть цілі битви! Будуть учасники з України, Росії, Франції,.... Наша Арена перетворится з домашнього куточка у величезний Колізей.

Також хочу сказати всім учасникам які брали участь у конкурсі велике СПАСИБІ
Саме ви - перші учасники онлайн-змагань по 3D графіці на it-arena.org!

Критерії оцінювання конкурсу:

1. Композиція.
2. Якість моделі.
3. Якість рендеру.
4. Текстурування.
5. Освітлення.
6. Відповідність технічним умовам конкурсу.

Коментарі по окремим роботам:

  1. Володимир Казаченко  ( CIT ):  
Ідея роботи дуже вдала. Так само як bg самої сцени. З вихідного файлу видно, що освітлення у роботі виставлено добре, джерела світла розміщені в режимі Spot. Вихідне зображення не було обрізане у інших редакторах, а автоматично налаштоване у програмі, що є результатом плідної праці. Також варто відмітити розширення камери у сцені, яке висталене на максимум. 

2. Роман Безсмертний  ( CIT ):    
Сподобалась кількість полігонів у роботі. Їх всього  бвлизько 40 тисяч. Також сама модель дуже якісна. Вона чітка і проста, без зайвих деталей. Але, матеріали для текстури не дуже, точніше текстур немає. Вони і тягнуть роботу в низ. Також, гадаю можна було зробити якийсь задній фон або просту студію з освітленням, як це роблять у інших рендерах. Тож можу порадити попрацювати над освітленням і матеріалами.     Рекомендую відвідати yafaray.org та завантажити останні релізи "яфи". З нею ти досягнеш більшого. Там на сайті є багато уроків що до моделінгу та рендерінгу.

3. Євгеній Антипов  ( CIT ):
До матеріалів та рендерінгу претензій немає. Є деякі питання до моделі: Ну можеш краще!  Видно, що просто не встиг. Сподобалась композиція роботи, порадувало те, що окрім мікрофону є ще й колонки! Так і чутно рядки з "Легенди про...". Стосовно роботи - багато часу пішло на рендерінг. Те що рендер "суслик" тобі подобаєтся то добре, але якщо порібно вкластися у заданний час - то можна було використати рендер YafaRay чи BI. Вони дадуть схожий результат, але за коротший час. Також раджу, якщо ти вивчаеш "суслик", то пошукай методи "швидкого" рендерінгу.

4. Владислав Урсул  ( Команда ліцею "Престиж" ):     
У тебе ще все поп переду! Твоя модель може підійти, наприклад, для гри. Її можна експортувати у "сильні" ігрові двигуни, так як модель має 6 тис полігонів. Також, раджу книгу по бленеру "Blender Basic 4-rd".  У ній повністю розписано основи Блендера. Усі "блендеристи" яких ти знаєш, починали з цієї книги. Як варіант, спробуй далі створювати низько-полігонні моделі для ігор.  

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УВАГА!
Баланс IT-балів учасників за результатами усіх конкурсів підрахований.
Переможці можуть обрати бажані призи у відповідному розділі сайту.
Детальну інформацію
 щодо вибору та отримання призів учасниками IT-Арена читайте в розділі Новини.

ОБГОВОРЕННЯ:
2012-05-20 05:10 Адміністратор:
Вітаю усіх на онлайн-змаганні "3D-графіка"! Цей чат є спільним для усіх учасників. Якщо у когось є запитання, або щось не працює - пишіть сюди. Ми постараємося вам оперативно допомогти. Успіхів!!!
2012-05-20 06:53 Владислав Урсул:
Ваня скажи сайт с текстурами
2012-05-20 07:14 Іван Литвиненко:
render911.ru
2012-05-20 07:17 Владислав Урсул:
.max это что за файл
2012-05-20 07:24 Іван Литвиненко:
простой. если не установлен экспортер в "max" можно в *.3ds File -> Export -> *.3ds
2012-05-20 07:27 Владислав Урсул:
.3ds тож пойдет?
2012-05-20 07:30 Іван Литвиненко:
да. //Ты использовал все 3 желания, удачи в создании работы!!:)
2012-05-22 01:36 Роман Безсмертний:
>>Усі "блендеристи" яких ти знаєш, починали з цієї книги. Мені здается, чи я один не відкривав цю книгу?
2012-05-22 07:59 Іван Литвиненко:
Ні, виходить ти один не розгортав цю книгу)