Онлайн - конкурс "Відеомонтаж"
Рівень змагання:
2
Термін проведения:
від 2012-05-19 13:00
до  2012-05-19 17:00
Вікова категорія:
Від 5 до 19
Онлайн - конкурс "Відеомонтаж"', '

Конкурс триватиме 19 травня з 16:00 до 20:00 в онлайн режимі. Учасникам буде запропоновано змонтувати відео, яке відповідатиме ряду поставлених вимог, виключно використовуючи заданий відеметаріал, а саме фрагменти фільму Джеймс Бонд. Відео-матеріал необхідно завантажити зі сторінки змагання завчасно - до початку конкурсу.

ЗАВАНТАЖИТИ ВИХІДНІ МАТЕРІАЛИ

20 травня о 16:00  буде поставлено завдання на відеомонтаж. Учасник може використовувати наступні відеомонтажні програми: SonyVegas, VirtualDub, PinnacleStudio, AdobePremier, FinalCut та інші.

Результатом повинно бути посилання на файл, завантажений на сервіс YouTube (процес реєстрації на YouTube необхідно пройти завчасно).
Адресу відео на Youtube необхідно буде ввести в поле після завдання на сторінці Вашого проекту.
Оцінювання буде проводитися виключно за вимогами до відеоряду. Монтаж і обробка звукового ряду бажана, але не обов'язкова.

УВАГА! Участь у конкурсі необхідно підтвердити завчасно - до 18 травня включно. Якщо учасник не підтвердив завчасно участі - він не буде допущений до  змагання. Для підтвердження участі необхідно зареєструватися на порталі www.it-arena.org, перейти на сторінку конкурсу та натиснути кнопку "Підтвердити участь". Покроковий візуальний алгоритм знаходиться в розділі Інструкції.

Підсумок конкурсу з Відеомонтажу
2012-05-20 Автор: 111

           По-перше, дуже хочу подякувати всім хто побачив та прийняв участь у конкурсі - це неймовірно приємно!

           По-друге, всі ви підняли настрій - незважаючи на демо-версії ваших монтажних програм та проблеми із рендером, друзі мої ви - впоралися! Доречі, тема із рендером та користуванням програм наразі дуже актуальна.

           Вже є ідеї щодо наступних завдань. Будемо неодмінно продовжувати з веселими сюжетами!

           І останнє, саме цей конкурс, що відбувся 19 травня 2012 року на сайті it-arena.org був першим і врешті досить експериментальним. Але наша ідея в тому, щоб зацікавлених у підвищенні навиків відеомонтажа "збільшувати та підсилювати".

           Для правильності розуміння природи такого поняття, як «монтаж», прошу пошукати та почитати деяку літературу:  

                     1. В книжці  А.Г.Соколова «Монтаж и его простейшие принципы»  детально описано 10 основних принципів монтажу. 
                     2. Почитати про гіганта кіно - Кулешова Лева Володимировича.   

            Важлива частина неконкурсної програми:
                     - матеріали в подальшому можна брати виключно ті, які будут публіковані на порталі IT-Aрена - їх буде грифовано написом, щоб на каналі YouTube уникнути банів.
                     - назви оригіналів також бажано не використовувати, щоб уникнути банів - за кордоном про нас ще не знають і за авторським правом ретельно стежать, а бани ускладнюють проведення конкурсу на всіх етапах.  

            Критерії оцінювання конкурсу:  
                     1. Виконання конкретно поставлених завдань та їх дотримання.
                     2. Отриманний за рахунок монтажу сюжет.
                     3. Монтажність кадрів і планів.

Увагою не обійдемо жодного учасника, що надіслав нам відео.  

1. Балабанова Дарія
Дарія, твою роботу було врешті прийнято і переглянуто! "Але" будуть такі : щодо вимог - "герой прямує від пункту А у пункт Б", "міняючи транспортні засоби" , це було одне загальне завдання. Прямування героя мало супроводжуватися зміною різних транспортних засобів, а не просто показ транспорту який Бонд мав за весь фільм  в  арсеналі. Історія скоріше кліпова вийшла. Повноцінного сюжету не вийшло, але монтаж кадрів і планів класний - ти можеш гарно робити тонку роботу із дрібною кропіткою нарізкою відеометеріалів. Дякую за фільм!  

2. Беленок Ігор.
Ігоре,вітаю із 3-м місцем! Але у твоїй роботі є мінуси. 1) - затягнутий епізод із танковим переслідуванням, історія була б динамічнішою якби ти взяв тільки акценти з матеріалу сайту. 2) - літак з 02:02 хв. був зайвим, якщо його викинути то виходить гарна логічна поступова історія.  Дякую за фільм!  

3. Василенко Тетяна.
Тетяно, Твоя робота виявилася найкращою серед надісланих! Вітаю! В роботі органічно розказана історія героювання Бонда заради жінки і фільм переглядається на одному подиху, отже сюжет завдяки монтажу створився. Дуже крута штука із флешбеком - дала на початку шматок із кінця фільму,чим дуже заінтригувала.Це дуже вдалий хід. Добре зробила як Бонд побачив танк. Але затягнута сцена із утіканням під час стрілянини - необхідним є вибір акценту у події втікання и відкидання зайвого. Танкове переслідування - затягнуте. 04:37 - брак по монтажу. Дякую за фільм!  

4. Ільченко Катерина.
Катерино, твій герой навіть так і не поїхав нікуди. Ти трохи погралася із нарізанням шматочків, але цього вкрай замало. а ще ти дуже смілива - текст в кінці фільму може собі дозволити хіба що Джорж Лукас! Зазвичай глядачі не читають текстів, але дуже впевнена! Чекаю на участь у подальших конкурсах! Дякую за фільм!  

5. Паливода Валерій.
Валерію, твій фільм оцінено на 2-ге місце! В тебе вийшла драма - коли жінка зрадила Бондові, але в нього дівчат повно і він обрав гідну собі. Добре виламана логіка оригіналу фільму, ти не злякався і поставив оцінки героя як було б краще для сюжету (крупні плани Бонда на початку).  Дуже логічно взято в заручники дівчину Бонда, 02:10. Для напруги ситуації можна було б видалити крупний план 02:04 - 02:06. Дякую за фільм!  

6. Гліб Рибкін.
Плюсом у твоїй роботі умисно чи ні є чорний кадр на початку фільму. Це дає напруження , що герой довгенько був непритомним. Все було б добре якби не 01:00 - танк, літак, автівка - все змішалося і утворилася каша. Далі , якщо виключиті ті кадри, сюжет іде цілком послідовно - але, 04:00 - засильно різко головні герої опиняються на вулиці за межами потягу, хоча б коротко але треба було показати, що вони виходять з нього. Чекаю  на тебе в наступному конкурсі! Дякую за фільм!  

7. Владислав Урсул.
Владиславе, історія  в тебе послідовна, але в деяких місцях неправдива. А саме - 01:27 - герої якимсь дивовижним чином вибігають із вибухаючого потягу, в який Бонд навіть і не сідав! На 01:15 хв. в тебе дуже красиво відходить потяг зі станції. Вирішальним для оцінки став перший пункт, але дякую за участь! Чекаю нових фільмів!

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УВАГА!
Баланс IT-балів учасників за результатами усіх конкурсів підрахований.
Переможці можуть обрати бажані призи у відповідному розділі сайту.
Детальну інформацію
 щодо вибору та отримання призів учасниками IT-Арена читайте в розділі Новини.

ОБГОВОРЕННЯ:
2012-05-19 10:03 Владислав Урсул:
это тоже общее?
2012-05-19 10:03 Владислав Урсул:
обговорення?
2012-05-19 10:03 Адміністратор:
Вітаю усіх на онлайн-змаганні "Відеомонтаж"! Цей чат є спільним для усіх учасників. Якщо у когось є запитання, або щось не працює - пишіть сюди. Ми постараємося вам оперативно допомогти. Успіхів!!!
2012-05-19 10:07 Адміністратор:
Коротка інструкція: Після того, як відео змонтоване у вашому програмному середовищі, необхідно зайти на свою сторінку та перейти в режим редагування ( натиснути на олівець в правому верхньому кутку). В режимі редагування необхідно ввести короткий опис результату, а також ввести ідентифікатори відео на Youtube в відеогалерею. Наприклад, якщо адреса відео на Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=F2HE4rPy9JI&feature=g-vrec то ідентифікатор відео: F2HE4rPy9JI - тобто значення, яке починається після v= і закінчується амперсандом
2012-05-19 10:14 Игорь Беленок:
надо делать по фильму на каждое задание или 1 фильм на оба задания?
2012-05-19 10:24 Адміністратор:
Один фільм на обидва завдання
2012-05-19 10:24 Игорь Беленок:
сколько примерно по времени должен идти фильм?
2012-05-19 10:30 Адміністратор:
Усі вимоги до відео викладені в завданні. Усі інші вимоги - на розсуд учасника. Тому тривалість відео - за вашим бажанням і можливістю.
2012-05-19 11:38 Владислав Урсул:
а какое точное название фильма
2012-05-19 11:40 Владислав Урсул:
все нашел.
2012-05-19 11:55 Игорь Беленок:
куда выложить ссылку на youtube?
2012-05-19 11:56 Игорь Беленок:
в Опис результатів?
2012-05-19 12:05 Катерина Ільченко:
У МЕНЕ ВЕЛИЧЕЗНІ ПРОБЛЕМИИИ!!! Вже четвертий раз починаю все заново! Висне Муві мейкер, знаю що не допоможете, просто дуже обідно, що не загружу його...
2012-05-19 12:25 Валерій Паливода:
До 20.00 треба встигнути з рендером?
2012-05-19 12:38 Игорь Беленок:
Катерина Ільченко, я тоже 4 раза в nero vision переделывал
2012-05-19 12:45 Адміністратор:
Щоб викласти лінк на Youtube необхідно: 1. Перейти в режим редагування 2. В розділі "ВІДЕОГАЛЕРЕЯ З РЕЗУЛЬТАТАМИ МОНТАЖА" натиснути зелений хрестик. З`явиться заготовка для відео. 3. На цій заготовці необхідно натиснути олівець, з`явиться діалог для вводу назви фільма та коду фільма. 4. В поле Код фільму ввести код з YouTube. Якщо у когось виникають проблеми з завантаженням результатів з Youtube - напишіть в коментарі повний лінк Youtube на Ваше відео - ми допоможемо його коректно підвантажити.
2012-05-19 12:46 Адміністратор:
До 20.00 необхідно завантажити лінк на відео з Youtube. Тобто необхідно встигнути з рендером, а після цього встигнути завантажити на Youtube.
2012-05-19 12:53 Адміністратор:
Щодо Windows Movie Maker - це відома проблема, що він погано працює з форматом mp4. А саме - вилітає, висне, і т.д. Є два основних шляхи для подолання цієї проблеми:
1. Перед роботою mp4 переконвертовуються в зручний для MoviMaker формат - DVD, DV, WMV тощо,...
2. При роботі з mp4 Windows Movie Maker не використовувати.
Обидва цих варіанти вряд чи можуть бути використані на даному етапі конкурса.
Можна спробувати ще варіант - робити відео по маленьких кусочках, а потім їх з`єднати (з маленькими відрізками Maker працює краще). Для роботи з MP4 зручно використовувати більш просунуті пакети для роботи з відео - Adobe Premier, Pinnacle, SonyVegas тощо..
2012-05-19 12:55 Катерина Ільченко:
Охх, дякую,але я ще як тільки скачала відео, всі формати змінила. ну нічого страшного, буду шо буде.
2012-05-19 13:01 Адміністратор:
Тримайся, Катю! Усе буде добре!
2012-05-19 13:48 Валерій Паливода:
Зараз на ютубі у мене загружено тільки 29%. У брата рендер ще 50%. Можна трохи з запізненням залити відео?
2012-05-19 13:50 Адміністратор:
З`явилися певні складнощі з Youtube. Коли один з учасників виклав свій результат, відео було майже відразу заблоковане для показу через претензії щодо авторських прав. Для того, щоб мати можливість оцінити роботи ми додали можливість завантаження відеофайлу на сторінку вашого проекту. А саме, під відеогалереєю тепер є розділ додатки, через який можна завантажити файл у вигляді додатку. Окрім того рекомендуємо не використовувати слова Джеймс Бонд, Агент 007 в назві відео Youtube ( можливо, він блокує відео з такими ключовими словами автоматично)
2012-05-19 13:52 Адміністратор:
У зв`язку з технічними складнощами ми продовжуємо можливість завантажити результати до 20:30
2012-05-19 13:53 Катерина Ільченко:
http://www.youtube.com/watch?v=H6nzxTogfw0 У МЕНЕ ВЖЕ НІЧОГО НЕ ВИХОДИТЬ, ВСЕ , ОСЬ ЛІНК! ДАЛІ Я ВЖЕ НЕ МОЖУ..ЗРАЗУ КАЖУ, ШО МЕНІ СОРОМНО
2012-05-19 14:02 Адміністратор:
Катерино, відео на твоїй сторінці підключене, переглянь. До речі, можливо тебе це потішить - але якщо вбити в Google пошук Катерина Ільченко - то на третьому місці пошуку - лінк на твою сторінку на IT-Арена. І тебе вже сьогодні хтось шукав :)
2012-05-19 14:03 Адміністратор:
Так що Катерино, соромно чи не соромно, а ти стаєш популярною :)
2012-05-19 14:07 Катерина Ільченко:
Дякую, що підбадьорюєте!!! :) просто у мене був цілий сценарій написаний і власна озвучка вже була і все таке, образливо короче, на себе, що найобразливіше, але я хоча б намагалася...
2012-05-19 14:12 Адміністратор:
Настійливо рекомендуємо усім завантажити копію фільму у додатки проекта. Уже другий кліп заблокований за "авторські" права.
2012-05-19 14:14 Адміністратор:
Як варіант - завантажити також на ex.ua і вказати лінк в проекті. Для судді потрібен робочий лінк на файл з відео.
2012-05-19 14:17 Адміністратор:
Щодо авторських прав - наші відео є навчальними (з навчальною метою) і не підпадають під його дію але на YouTube працюють спеціально найняті фірми щодо забезпечення авторських прав, алгоритм дії яких дуже простий - пошук по ключовим словам і блокування усього, що можна заблокувати. На наступні змагання будемо думати, як найкращим чином вийти із цього положення.
2012-05-19 14:19 Владислав Урсул:
мое видео подойдет?
2012-05-19 14:19 Владислав Урсул:
я ссылку дал на ютуб
2012-05-19 14:25 Дар`я Балабанова:
Я добавила в "Додатки" моё видео
2012-05-19 14:27 Адміністратор:
На всякий випадок продублюй будь-ласка відео на ex.ua та вкажи лінк в описові
2012-05-19 14:28 Игорь Беленок:
http://www.ex.ua/view/14749728
2012-05-19 14:30 Адміністратор:
Дар`я - так, тепер Ваше відео у "надійних руках". :) Ми перевірили - усе завантажилось і запустилось.
2012-05-19 14:37 Дар`я Балабанова:
О, ну отлично)
2012-05-19 16:15 Маргарита Фучкіна:
Як активно!! Це просто круто!!
2012-05-19 19:42 Євген Хорт:
Крутотенюшка!)
2012-06-21 14:03 Владислав Урсул:
alert(document.cookie)
2012-06-21 14:04 Владислав Урсул:
проверка)))